Als je blijft doen wat je altijd al deed krijg je wat je altijd al kreeg. Problemen kunnen niet worden opgelost op het niveau waarop ze zijn ontstaan. We leven aan het einde van een tijdperk. Voor de 21ste eeuw is een nieuwe manier van denken en organiseren nodig.

Lowlands University trapte dit jaar af met één van de meest invloedrijke topbestuurders van Nederland: Econoom, CDA-prominent en oud-voorzitter van de SER, Herman Wijffels.

[youtube_sc url=”http://youtu.be/YE8u_5Kab3Y”]

Wie Wijffels de laatste jaren heeft gevolgd, weet dat hij sinds 2009 hoogleraar ‘Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering’ is aan de Universiteit Utrecht. Al jaren pleit Wijffels voor een andere manier van leven en werken. Gisteravond in Nieuwsuurliet hij nog weten dat niet alleen het politieke systeem failliet is, ook het financiële bestel is vastgelopen, de economie is niet meer van deze tijd, ecologisch te belastend en organisatorisch zit het “op allerlei fronten mis”, aldus Wijffels.

 

Wijffels heeft het in zijn college over de transformatie van het industriele tijdperk naar een nieuw periode waarin gesloten, hierarchische organisaties zich moeten omvormen naar open netwerkorganisaties. Het college van Herman Wijffels is eigenlijk een must voor iedereen!